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Registered Allied Health Professionals  
 
 
REVISION TO CRITERIA FOR DISPLAY OF ADDITIONAL QUALIFICATIONS 

 
 The Allied Health Professions Council (AHPC) would like to inform registered 
Allied Health Professionals (AHPs) of a revision to a criterion for display of additional 
qualification (AQ).  
 
 
Criteria for Display of AQ 
 
2. With immediate effect, the AHPC accepts qualifications that minimally satisfy 
the level of postgraduate diploma conducted over a period of at least six months full- 
time equivalent from a bona fide institution. The previous requirement was a minimum 
of at least a year of full-time equivalent programme.  With this change, the updated 
criteria for display of AQ are as follows: 
 

a) Qualification must be from a formal postgraduate programme (i.e. at least a 
postgraduate Diploma) from a university or college in order to be considered 
eligible for display; 
 

b) Qualification should be relevant to the area of practice of the AHP; 
 

c) Qualification should be awarded after a programme of training, study or 
research in an area relevant to the professional’s practice (minimum full-time 
equivalent of six months); 

 
d) Qualification must have eligibility criteria for entry into the programme; 

 
e) Qualification should demonstrate that the AHP possesses more extensive 

knowledge relevant to the professional’s practice; and 
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f) Where applicable, the AHP may be asked to present evidence that he/she has 
acquired clinical skills related to the qualification (i.e. transcripts must have 
placement or clinical component included that is relevant to practice). 

 
 
Criteria for Display of Board Certificates and Display of Qualifications and Titles 
 
3. All registered AHPs are reminded that:  
 

• Board certificates which are examination-based credentials (i.e. written, clinical 
and/or viva) and awarded by the national board of the country of training will 
be allowed for display.  For board certificates that are not awarded indefinitely 
but have a specific validity period, the certificate will only be displayed for the 
period of its validity.  The starting and ending dates of the board certificate will 
be indicated on the relevant Register.  Upon recertification with the respective 
boards, the holder of the board certificate will need to re-apply for the display 
of the board certificate and incur fresh application fees.   

 

• Apart from the qualification approved for registration with the AHPC, any other 
qualification, title, addition or designation must be approved by AHPC through 
an application before it can be used, displayed, exhibited or published. 

 
 
Online Application for Display of AQ 
 
4.  The online application of AQ remains unchanged. Registered AHPs may apply 
to the AHPC for approval by submitting via the AHPC Professional Registration 
System (PRS) together with relevant supporting documents for verification by AHPC.  
Separate applications must be submitted for each new qualification.  Applications to 
display AQ will be charged a prescribed fee of SGD50 per qualification applied.  For 
more information on how to submit an application to display AQ, please click here.  
 
5. Section 25 of the Allied Health Professions Act 2011 provides as follows: 
 
“25. – (1) No registered allied health professional shall:  
 

a) Use or exhibit or publish in any card, letter, stationery, nameplate, signboard, 
placard, circular, handbill or any notice displayed at the premises used by him for 
the practice of any prescribed allied health profession any qualification other than 
the qualifications which are entered against his name in the appropriate register or 
which has been approved by the Council; or  
 

b) use any title, addition or designation other than the title, addition or designation 
which has been approved by the Council. 

 
(2) Any registered allied health professional who contravenes subsection (1) may be 
subject to disciplinary proceedings under this Act.” 
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6. You can contact AHPC@spb.gov.sg if you need further clarifications.     
    
 

Thank you.  
 

 
MS. SURAYA TALIP 
Executive Secretary 
for Registrar 
Allied Health Professions Council 
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